JUNTA DE LA CASA D’HAITÍ

 

helena-llado

Helena LLadó, nascuda a Catalunya va formar part de l’Associació Casa d’Haití des de la seva creació, col.laborant en les activitats de sensibilització i actes culturals realitzats a Barcelona, amb les persones de les Juntes anteriors en tasques administratives, i de relació amb la base de socis i sòcies i els últims anys treballant en el seguiment dels projectes de desenvolupament que Casa d’Haití ha portat a terme en aquest país. La seva activitat professional es desenvolupa a l’administració municipal de Barcelona, i ha estat una activista tant en seu entorn professional com personal al llarg de tots aquests anys.

Ha realitzat diverses estances a Haití, sempre al seu càrrec, tant per conèixer el país com per ajudar en el seguiment dels projectes i és la persona que porta les relacions institucionals a Catalunya, tant amb les Administracions que donen suport financer als projectes, com amb altres entitats col.laboradores.

 

pilar-molina

Pilar Molina, nascuda a Saragossa, fa més de 30 anys que viu a Barcelona. Va col.laborar com a voluntària en diverses activitats de sensibilització i mostres culturals relacionades amb Haití, molt especialmente a través de les seves relacions amb l’àmbit cultural català, en concret del món del teatre (va ser co-fundadora de la Sala Beckett de Barcelona i gerent d’aquesta sala durant els primers anys,i ha treballat com a productora executiva per a diversos espectacles fonamentalment de El Teatro Fronterizo i del director català Calixto Bieito).

Així mateix va ser sòcia de les ONGD ACSUR-Las Segovias i desprès de COOPERACCIÓ, organització aquesta última amb la que també ha treballat com a técnica en activitats de sensibilització, participació i relació amb la base social i incidència. Ha estat membre de la Junta de la FCONG, de LaFede.cat i vicepresidenta segona de la Coordinadora estatal d’ONGD en representació de la Xarxa de Coordinadores Autonòmiques. En l’actualitat és membre, en representació de les organitzacions de LaFede.cat, de la Comissió de seguiment del Codi Ètic i de Conducta.

El seu viatge personal a Haití l’any 2009, la va portar a involucrar-se de manera més activa amb l’Associació Casa d’Haití.

 

marti-casanellas

Martí Casanellas, nascut a Catalunya, ha realitzat estudis de Grau en Fotografia i Creació Digital a la Universitat Politècnica de Catalunya (Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia) i realitzat diversos treballs de disseny amb diverses empreses, així com diversos reportatges fotogràfics. En l’actualitat realitza la seva actividad professional com a professor de fotografia i mitjans informàtics a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Sant Cugat. També és membre fundador i fotògraf de l’Estudi interdisciplinar de comunicació Mapú Estudi.

Ha visitat Haití en diverses ocasions i ha estat membre actiu de l’associació des del començament, col.laborant en pràcticament totes les activitats de sensibilització, divulgació, realització de reportatges fotogràfics i altres materials (tríptics, llibres: “Haïti un pays que voici”, “Haití pas a pas” i diversos vídeos). Arran el terratrèmol que va assolar Haití al 2010, es va implicar molt directament en la realització dels dos concerts solidaris “Haiti pas a pas”.

 

rafael-floria

Rafael Floría, nascut a Saragossa, també fa molts anys que viu a Barcelona. Doctor en Ciències Químiques ha treballat per a l’empresa privada en diversos àmbits molt especialment en l’àmbit de la informática i el màrketing. Involucrat en moviments associatius, va crear una empresa dedicada al mecenatge i a la intermediació per a la recerca d’inversions i patrocini en projectes culturals i innovadors, tant per a institucions publiques com per a particulars i empreses.

En l’actualitat jubilat, continua la seva activitat col.laborant amb diverses organitzacions, molt especialmente amb la Casa d’Haití. Coneix Haití, ja que va viatjar al país l’any 2009, on va poder acompañar a la presidenta de l’Assocaició Rosa Parès, en les visites a projectes i cooperatives, comprovant les dificultats de tot tipus existents a Haití, tant d’orígen natural com humà, la difícil vida dels haïtians i de les haïtianes, tant a Port au Prince com a les zones rurals i així mateix els logros assolits pels diversos projectes, de manera principal en enfortiment de la ciutadania i organització de cooperatives locals.

 

vignol-myrtile-jean-jacques

Vignol Myrtile Jean-Jacques nascut a Haití ha realitzat la seva formació acadèmica al seu país, (Educació Secundària a l’Institut Mixte St. Pierre de Pétion –Ville, fins al 1999 i a l’Escola de Restauració Anna-Marie Desvarieux a Port-au-Prince al 2005 i 2006). Va treballar amb la companya Rosa Parès, presidenta de la Casa d’Haití al llarg de motls anys, com a logista i en tasques administratives en els diversos projectes de desenvolupament, tot compaginant aquesta activitat amb el seu treball com a cuiner (Les 3decksRestaurant-Kenscoff i Press Café a Pètion-Ville).Al 2008 va viatjar a Barcelona per tal de complementar els seus estudis de restauració i coneixement del català (Cursos al Centre de Normalització Lingüística de Català del 2008 al 2010).

En l’actualitat viu i treballa a Barcelona (ha estat ajudant de cuina a Can Ravell, cuiner al Restaurant Hotel Claris i ajudant de cuina: Mikkeller, Danish Craft Beer); col.labora en les activitats de sensibilització de la Casa d’Haití, viatjant de tant en tant a Haití, tant per veure la seva familia com per continuar col.laborant en diverses activitats de l’Associació.

 


En anys anteriors han estat membres de la Junta: Rosa Parés Canela, Patricia Maguet, Núria Giménez Rubiralta, Eduard Vicente Gómez, Angels López Calvo, Judit Mascó Palau, Carlos Baste García, Ana Maria Ayneto Gómez, Jacques Henri Martial.Day